HVORDAN ÅPNE EN POPUP SHOP.

2019 er storsatsnings året for Faser og en av tiltakene firmaet har tatt er å ha en Popup Shop i måneden. Tidligere i år har jeg satt opp butikk i kontor lokalene i midtbyen, men i April så ønsket jeg å ta steget videre og åpne en stor og flott Popup Shop. Det er ingen hemmelighet at Midtbyen i Trondheim er døende, noe som kan gagne gründere som meg. Mange tomme lokaler gir mindre bedrifter sjansen til å vise seg frem. Spesielt når man driver nettbutikk. Det positive med nettbutikk er at man alltid er åpen for business og kan nå ekstremt mange mennesker. Det negative er at man er mange om samme bein og man kan drukne i verdens utvalg. Derfor er det viktig å ta tak for å skille seg ut fra mengden å vise seg frem til Kari og Ola Nordmann på gata. 

 

Se Basic Hoodie HER

Jeg fant noen kjempe fine lokaler smack-dabit i midtbyen, i Dronningens gate. Det som var perfekt med denne sjappa var at butikk innredningen var der fra før, og jeg sparte mye penger på å ikke måtte investere i innredning.

Se Ally Bra HER

Jeg brukte en del tid på Pinterest for å få gode idéer til hvordan jeg kunne få til en fin innredning og branding, uten å måtte bruke en formue. Jeg kjøpte inn Aloevera planter og malte på Faser logoen på potten. Enkle Logo skilt kan man bestille på nett fra fotobutikker som bl.a Smartphoto eller Japanphoto. Skal man ha bedrifts-rollups og andre ting, så koster det plutselig en formue. Så det lønner seg å gå via nettsider som selger produkter til privatlivet.

Se Wave tights HER

Etter som jeg har jobbet flere år i service bransjen og ikke minst klesbutikk bransjen så har jeg lært mye om merching’ (Hvordan style butikken og hva som visuelt ser bra ut). Har du lite erfaring innen dette burde du gjøre litt research. Spør venner som jobber i klesbutikk, sjekk ut pinterest eller rett å slett gå i butikker og ta bilder. Legg merke til hvordan ting blir gjort og hvordan kan du fremstille dine produkter best mulig?

Klar og tydelig markedsføring på forhånd er nøkkelen til en suksessrik Popup Shop. Hvem er kunden din? Kjøp ads på facebook og instagram. Spam newsfeet og legg ut snaps. Hvor ligger butikken? Når åpner den? Når stenger du? Hvilke tilbud har du? Hva kan folk kjøpe? All slik info må ligge ute på nett så folk lett kan finne det ut ved et tastetrykk.

Se Lina Longsleeve HER

Butikken må hele tiden være fin, ryddig og oversiktlig. Alle tilgjengelige størrelser bør hele tiden ligge ute, riktig priset og lett for kunden å vurdere. Det eneste kunden skal tenke på er hvilket produkt de har mest lyst på å hva som passer godt til. Resten bør du ha tydelig merket så du kan fokusere på å gi kunden den beste kundeservice.

Se Twin bra HER

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som tok seg turen innom Popup Shoppen. Det varmer gründer hjertet veldig! Dersom Faser er helt ferskt for deg, så ta gjerne turen innom nettsiden www.faseractive.com

Husk å følg Faser på Facebook og instagram! Søk gjerne opp med @faseractive på begge eller klikk direkte på linken. Ønsker du å motta nyheter og rabattkoder? Gå til forsiden og meld deg på nyhetsbrevet!

Håper du har fått litt inspo til ditt nye prosjekt! Ønsker deg en kjempefin dag videre! mvh Magnhild Sundland, Head designer. 

Legg igjen en kommentar