Fra Skisse til produkt.

Mange spør meg hvordan jeg får laget en kolleksjon. Å lage en kolleksjon tar lang tid og krever mye arbeid. Det er absolutt ikke noe man skal kaste seg ut i uten å ha planlagt lenge i forveien. Det er også ganske kostbart og produsere en kolleksjon, så du må være sikker på at du har det økonomiske på plass. Så dermed skal jeg vise dere hvordan jeg har gått frem fra skisse til ferdig produkt. 

Først fikk jeg print designet mitt i riktig farger, i en digital skisse. Deretter sender de en stoffprøve i posten som jeg må godkjenne. Dette stoffet ble produsert i Spania, som videre ble sendt til fabrikken min i Portugal.

Research.

Først må man gjøre research. Både trend research (Hva er det som kommer til å trende frem i tid?), farge analyse (Hva er trend fargene?) og materiale research (Hvilke stoffer ønsker du å bruke). Det blir brukt mye tid på Pinterest og på Trend-analyse sider for min del, men i min personlige prosess så finner jeg stoffene før jeg begynner å designe. Jeg liker å visualisere plagget mens jeg holder stoffet i hånda. Flere designere går den andre veien, men jeg liker å se for meg plagget i hode først, å så skrible det ned på ett papir først, før jeg overfører det hele til en teknisk tegning i Illustrator.

Når jeg får printet i en digital fil, så putter jeg det inn i mine designs/tekniske tegninger via Adobe Illustrator. Klikk HER for å se produktet.

Teknisk Tegning/Tech-Pack.

Når stoffene er valgt og de tekniske tegningene valgt, så må du lage en TechPack (Tekniske papirer til fabrikken) som du sender på mail til fabrikken. De ser over alle dokumenter og kommer tilbake med pris anslag og begynner å lage prototyper (De første prøvene i riktig passform av plagget). Vanligvis lager man 1 prototype og så over til 1 sample (med ferdige trykk. 100% korrekt plagg). Noen ganger går det skeis å man må ha flere samples.

Husk å følge Faser på Instagram og Facebook for mer inspo bilder!

Bruk tiden godt mens du venter.

Under produksjonsperioden som kan vare opp til 8 uker, så lønner det seg og bruke samples’ene du har fått til å ha photoshoots, dra på innkjøpsmøter og ta bilder til nettsiden/SoMe kanaler mens du venter på varene.

Håper du likte dette innlegget og jeg vil GJERNE høre hva du syns i kommentarfeltet 🙂 Vil du se mer slike bloggposts? Har du en gründeridé du trenger hjelp med? Let me know! Du kan også ta kontakt på min pesonlige instagram @maskinhild

– Magnhild

Legg igjen en kommentar