Performance Days

Hvert år holder messen Performance Days stand i München. Det er en messe som holdes 2 ganger i året og Faser har vært der flere ganger. Når man jobber som designer er det viktig å holde seg oppdatert på stoff teknologi, informasjon og ikke minst stifte nye kjennskaper i bransjen. 

I år var temaet helt klart Miljø og bevarelse av jordkloden. Hva kan vi som designere og fabrikker gjøre for å bevare miljøet? Hvordan kan vi bli mer miljøvennlig og hvilken teknologi har vi tilgjengelig? 

Idéen om å lage trenings tightser i resirkulert materialet er absolutt fristende og noe jeg som designer har satt meg mer inn i. Bekymringene er selvfølgelig priskrigen. Vil jeg kunne lage gode kvalitetsprodukter til riktig pris? Dette er noe av det jeg kommer til å gjøre mer research av videre. 

Jeg syns også det er utrolig viktig at vi fokuserer på det vi kan bidra med som mennesker, uten at vi må gjøre store brå bevegelser.

  • Sortér søppel og gjennvin 
  • Levere gamle klær til resalg, gjennvinning eller f.eks til bedrifter som får resirkulert klærne til nye produksjoner. 
  • Vask oppvask og klær med fulle maskiner, så det blir sjeldnere 
  • Bruk mindre plast i hverdagen. Ta med handlenett på butikken

Faser gjør så godt vi kan med å bidra til små miljøvennlige endringer. F.eks beskyttelses plastikken som er rundt våre produkter er resirkulert plast. Det er viktig å bidra til å bevare kloden vår, og vi kommer til å gjøre fler tiltak så lenge det lar seg gjøre. 

Jeg dro første gang på denne messen i 2014 da jeg startet opp Faser, og ble helt frelst. Det var da jeg fikk tak i fabrikken min og kjennskap til hvordan man bestiller stoffer og fra hvor. Dette er mye bedre enn å f.eks google seg fram til noe. Her møter du ekte mennesker, som vet hva du driver med å du kan bygge en relasjon til. Hvis du er en designer spire som ønsker å skaffe nye relasjoner eller få mer inspirasjon, så er neste messe 08.-09.Mai 2019. Se mer info her

Legg igjen en kommentar